Tuesday, August 31, 2010

sejenak bersama

Hidup nie kadang2 bukan selalunya bahagia dan indah sepanjang masa kerana kita tahu setiap episod duka yg kita lalui adalah satu noktah2 cinta untuk mendewasakan diri kita semata-mata.Mungkin hari ini hari bahagia untuk kita,kita gembira bersama teman2 kita,bergelak ketawa bersama mereka,mengecapi waktu muda dgn indahnya.

Waktu muda waktu gembira,itu kata2 mereka......
Tapi apakah ertinya jika kita berfikir di ceruk yg lama tanpa memikirkan sebab dan akibatnya di waktu senja?

Setiap pengalaman itu akan mendewasakan kita.Kita dirikan noktah2 hidup kita berdasarkan pengalaman2 yg tercipta.Kita manusia beragama,mempunyai iman sebagai bekalan hari tua,fikiran dan minda sbg penunjang utk kita membina hari2 bahagia.Yakinlah dgn diri untuk mencorakkan hidup kita kerana hanya kita sahaja yg mengetahui akan apa yg tersirat dlm diri kita.

Kita hidup di dunia di atas dasar tanggungjwab kita kpd sang pencipta dan kedua ibu bapa yg telah penat lelah menjaga kita.Kita dibelai,dimanja,disayangi dan diberikan didikan ilmu utk bekalan hari tua.Mereka tak mengharap wang semata2 utk balasan utk mereka tapi percayalah bahawa melihat kejayaan kita di hari tua adalah anugerah yang tak ternilai buat mereka.

Fikirlah sejenak kerana pemikiran itu akan mendewasakan kita.


video

Sunday, August 29, 2010

just a simple luahan rasa n nukilan jiwa

Im sittin at the corner of my room lonely n its 3 oclock in the morning already.owhh faris u are having difficulities to close ur eyes...

it has been a long time since i post my last entry on this blog bcoz of my daily life such does not give me a freedom anymore of having a good time as a teenagers.Yeah i noe dat i dun hav right to blaming myself or others of choosing this path of life bcoz im sure dat everything that i hav done right now must be under ketentuan Allah S.W.T.

Deeply in my heart i must be strong n stay on this path of life to make sure on what others dream of watchin me soon will be a reality n not just a fantasy only.Every moment that i face daily move so fast n now im already becoming 21.I could not deny dat remembering my past such a nice memory that i could not easily forgetten at all,having joy with friends n family such a memory that i will keep it vividly in my mind.

Tomorrow,tomorrow n tomorrow.
Dear my friends out there im proud of u all,thanx for being my partner all of this while cz im sure all da memory that we hav passed must be a memorable memory for us.Such a simple word from me here,selamat hari raya n may this raye will bring us as a family again.Assalamulaikum.

im writing to breath:D


0206


taqwarians

Tuesday, August 24, 2010

jum open house paser puteh!

we as the owner of paser puteh hotel and bistro just wanted to write and say that we love u all n appreciate every minutes that u all spent to make this event such wonderful.we hope that this ramadhan bring us full of keinsafan n selamat hari raya!


arang for bakar.


periuk for letak ayam bakar.


arang after dibakar


ikhwan si pembakar


ayam bakar!


ayam during dibakar.


affan anak encik bakar.


membakar ayam bakar.


membalikkan ayam bakar


memilih ayam utk dibakar

Sunday, August 22, 2010

jum ke tesco









started of saturday nyte with tuan pengetua to buy some stuff for ramadhan.

Friday, August 20, 2010

awek mcd



gua blk kampung,membe gua cakap awek mcd sorg nie cun.sbb minah nie msuk keje je manager mcd cwgn tu da jd kaye raye. gua teruja dengan sembang kencang membe2 gua. gua musykil sbb selama nie gua taw x kan ade sape dpt celen kehenseman mak gua.
gua x marah,gua buat rileks2...



gua datang bukan sbb nak ngorat minah nie,tp sbb lapa.lu org paham x gua lapa!gua tgh order membe gua paparazzi gua tgh sembang2 ngan awek mcd nie.
gua x marah,gua buat rileks2...



membe gua stress sbb awek mcd tu tinggalkan no tepon kat plastik burger gua.
gua x mintak apa2 tp da rezeki nak buat camne.dlm hati gua ade harapan nie nak mkn nasi minyak tahun depan:D
gua x marah,gua buat rileks.....

dear mr william



for those muda mudi dat got suck in managing their daily time or in other word dah x taw nak buat ape,i suggested u all try dis one small restaurant situated at kelana jaya nearby at lrt kelana jaya.sumpah nikmat beb:D
sure u all first impression after watchin this small restaurant mayby biase2 aje but when u give a lil bit space to ur heart n give chances to ur tounge to taste how extravaganza foods were served n enjoy eating eat lah!
(restaurant william,owned by chinese muslim)



hahahha.for sure one day u guys n hot2 girls outside there will feel bored kan lepaking at mamak stall till subuh and wanna to try sumthin new and such unexpected.so i suggested u all to try this two king size drink cz rasanya heaven gile.
the purple one was ribena longan n u can share for two people lah cause byk kot diorg bagi n sure urinary bladder korg fullblast after drinking dat water.
the white n some green vegetables inside dat water tu aku lupe name die but u can find daun lengkuas n serai kot inside dat water.sure teruja kan beb.for couples try lah mangoes juice coz dis drink was served romantically inside jam bottle so bolehlah korg share2 straw with ur love one.but jgn kiss ur gf dah lah:D
bulan puasa beb.



okay lepas makan pekena dunhill sebatang dulu:D

Thursday, August 12, 2010

upin n ipin



kne puasa sebulan ke nek?

alamakkkk mati la kalo camnie:D

Monday, August 9, 2010

universitas zaman belanda 2

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

kantin kecil panas la pula,
kantin baru port dating la ye,
nasi ayam bakar sedap la juga,
tapi kenapa ns soto nek harge.

budak bru dah masuk la pula,
senior2 makin laju la yee,
tapi aku peduli apa,
bek sap kok dulu la yee.

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

Friday, August 6, 2010

steamboat di ibu kota

location:downtown kl
time:malam2 la bro,bru remaja


warung x seberapa,tp kenikmatan jelas terasa


sosok mmg dewa,5 pinggan slumber sahaja


bab makan gua x berkira


die kate org macho mcm die makan steamboat di tepi jalan adalah peghinaan semata2


acah2 gangster


justin bieber

photoan



as the mark of appreciated i uploaded this cool picture.

Thursday, August 5, 2010

a letter for u

one day when u are older,
u will learn all about the people u friends with,
and the problems u should face daily.
its not easy but wit all good work showing by u,
insya-allah they will be a place fr u.

at times the world can see us unfriendly and sinister place,
there must be something to be wrong wit us,
but believe in yourself that there is more good than bad enough
all you have to do was to look out,work hard,n strive to success.

dear reader,
there are people in this world who dnt know bout misery,
and they take comfort by laughing to others,
but believe in yourself,
there will always have people who know that there are lot of misterious things that can be solve positively,
forget your miseries and come out with me!



-faris-

Wednesday, August 4, 2010

universitas zaman belanda 1

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

kerusi kayu zaman belanda,
goyang sini dan sana,
keras seperti mencengkam jiwa,
tapi kami tetap gembira.

kelas kecil panas la pula,
duduk belakang alamat tido la gamaknya,
itulah punca ponteng merata2,
tapi kami tetap gembira.

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.