Thursday, December 9, 2010

lagi ujian nie

wake up early in the morning,without having nasi soto for breakfast or even smoking my favourite morning cigarette, and yet sure too far away to have my mandi pagi:D

Owhhh sitting in front of lappy,reading some colourful notes,hafal n hafal n hafal mati such to boring!

but rilekslah,at the end of the day sure kau boleh lepak goyang kaki,duduk rumah besarkan perut saje,tgk tevevve kaki telunjur sambil mkn super ring:D

heeeeeeeeeee

Tuesday, November 16, 2010

awek die pilih klcc doee!

sebab ape aku cakap awek tu bertuah?

1)kalo die couple ngan aku dah tentu2 aku bg pilihan nak pilih lava gunung berapi yg nk meletop nie or paling kuat pun pilih jd toke kedai bakso tepi2 jalan nie. haa apelagi makan2.

2)balak die rambut mcm bieber tuuu tp syg mukanya ........

3)mysia dah mcm NEW york lah beb. dah tentu2 aku blk nnty breakfast mkn pancake tido pakai sweater bulu2.fuyoo ckp ade asap2 sume,ptg2 men salji,raya haji makan spagetti:D

bb dah mcm new york? tnjong karang jd las vegas:D ..myby..

4)awek tu baru umur bape tahun,dah dpt klcc. aku nie dh bertahun2 belajar,tertonggeng2 selak buku,balik2 duduk rumah kos jee skrg.
alahai apela nasib nie.

5)kecik2 dah famous kan dapat chances buat video clip.aku nie mimpi jela kan nk berlakon sinetron, berlakon cerekarama sume.

alah rileks lah.mimpi je. tak salah kan?

Thursday, November 4, 2010

air kosong jee

malam minggu lepas gua lepak la jap kat kedai mamak ngan membe gua.bukan ape,cuma lapar je n rindu nak pekena teh tarik tgh2 malam nie.
membe gua kate die baru lepas minum manis so die mintak air ksg jela.ala buat basah2 tekak time borak.

pungpang pungpang ktorg sembang..
abes sbtg,sbtg lagi.abes sbtg,sbtg lagi.biasela da name kutu nak buat ape lagi.

ahhh,nak dijadikan citer time nak bayor

membe gua: sonne lu kasi free kan itu air kosong?
sonne: 30 sen la bos.
membe gua:ai! air kosong pun kne bayar ka sonne?
sonne: kes bunuh pun bole setel,takkan air kosong tak bole setel.


p/s: gua agak2 sonne nie la kepala kes bunuh sosilawati?
amacam ada berani...kasi sekali:D

Monday, November 1, 2010

kamar bujang



nampak messy but actually rapi lah.
kipas 100 ribu rupiah,laju mcm siput.
beach pants bunge2 sgt cool bila dipakai tido.
cookies tango n milo for sure time lapar.
timetable dpn stdy table.pehh medic gile kan.
alarm clock ats meja sbb selalu bgn subuh sgt awl.
notes,books,files sgt cool bile nampak bersepah.
tees n jeans always tersusun rapi.(thanx bibik tlg lipatkan)
mini woofer tuk layan lagu jiwang.(curik syakir punye)
eyh bantal love2 tu bukan aku punye la weyh! tu roomate aku punye.




with a happy shiny smile
Heading to bed dat full of imagination.
tolonglah jgn mimpi ashlee simpson lagi.
sekali sekala bagila sharifah aini ke?

Sunday, October 31, 2010

berangan jelahh!

ada orang tu berangan nak gy london lah,lepak amsterdam lah,hari2 pki sweater tebal sume lah,breakfast makan pancake lah tapi ape yg ade segulung ijazah dari mamat indon nie pun x dapat lagilah...

pastu sibuk2 berangan nak blk mysia lah,nak pki kete sume lah,beli rumah agak2 dua puluh empat helai,tanah kelapa sawit dalam sekilo dua tapi mcm haramlah sume tu.mimpi jelah...

ahh,breakfast mkn nasi,pki baju pagoda duduk tepi jalan sambil mate msuk habuk sempoi jugaklah..
berangan saje,rilekslah.heee

lu ade kerja?

kadang2 memang naik stone aku pikir pasal kehidupan nie.
tak boleh ke kalo sekali tu kita hidup dlm dunia tanpa ada namanya kerja tu.
aku nak merasa bangun tido,buka mata,dan pejam semula.
takde masalah,hidup sentiasa gembira.
aku nak lepak depan tevevve hari2,tgk movie cinta sambil menghirup secawan kopi.
kaki telunjur,pki short,baju pagoda,sempoi mcm apek2 cina.

tapi fucklah...
aku da nak kne mandi.class da nak start doee.

Friday, October 15, 2010

tak hepi

hari2 lalu mmg buat gua rasa tak hepi...

kadang2 mmg gua terasa alangkah baiknya kalo lepas spm dulu gua terus apply keje alam flora....
mane taw bau tempat operasi bole buat gua stone.

kadang2 mmg gua terasa menyesal tolak cinta nora danish dulu.....
mne taw ayat "kita enjoy" minah tu bole buat gua rasa sentiasa hepi.

kadang2 mmg gua jeles gak tgk amy mastura tu...
hari2 hepi! hepi! hepi!

ahh baik aku lepak mcD la malam nie..
hari2..happymeal:D

remaja kita remaja bergeliga

malam lalu mcm biase bg golongan2 harapan bangsa,aktiviti mlm mesti dimulakan dgn bersembang di kedai2 pilihan baik kedai mek thailand jual tomyam mahupun mamak tepi jalan. Mmg x dinafikan anak muda kita semakin sehat dan berhati waja apabila sentiasa bersemangat berdiskusi bagaimana utk memajukan bangsa dan negara dan bukanlah hanya omong kosong semata2.

Mcm biase membe dari kecik gua sentiasa mengecop kerusi plastik kuning dan duduk btul2 tegak lurus depan tevevvee-kaki telunjur di kerusi yg kedua-sambil dengan tenang menghirup rokok gudang garam.Dari raut wajahnya mmg kita sudah pasti yg mamat berkumis tebal dan berambut ikal mayang nie mmg berasal dari tanah jawa walaupun kdg2 dia ttp menafikan dengan mengatakan salasilah keluarganya ada berhubungan dengan MEGAN FOX!

sembang2 malam dimulakan,pungpang pungpang pungpang....
beli kereta itu ini?beli rumah banglo kat kl lagi murah dibanding beli rumah kayu kat tjg karang? tanjong karang dah nk jd ibu negeri? flight straight tanjong karang-london pada 2012? awek kl biase2 kalo nk dibanding dengan gadis2 tanjong ? ecam mati kne laggar lori? mat yg kje kat kedai awe dulu kne tangkap polis edar mercun secara haram?
pungpang pungpang pungpang......

gua mcm biase terangguk2 tanda setuju....

p/s-mmg best kalo sekali sekala dpt blk kampung,Tiada lagi sembang medic sahaja!

Thursday, October 14, 2010

minggu lalu minggu berdukacita

mmg sudah tiada lagi dalam kamus hidupku panggilan seorang "ABAH" kerana aku yakin abah yg pergi takkan boleh dicari ganti.

pagi ini tiada lagi laungan bangun mengejutkan aku utk bangun menunaikan solat subuh,detik itu aku tahu yang pemergianmu adalah seribu satu makna bagiku.

al-fatihah.

Sunday, September 5, 2010

Sudah besar anak mama

Sudah besar anak mama..kata2 yg seringkali ku terima apabila ku meningkat usia.

Aku pasti kehidupan ini akan lebih bahagia jika orang yang kita sayangi selama ini sentiasa berada di sisi kita.......
Sentiasa berada di sisi kita utk bersama2 menyambut hari2 bahagia,berkongsi kisah suka duka bersama,bergelak ketawa,bergurau senda kerana kita sedar yang selama ini kita membesar di atas dasar kasih sayang sesama insani.Kisah suka duka kita lalui bersama-sama,terkadang pahit terkadang manis itu sebagai pengalaman utk mematangkan diri kita menjadi lebih dewasa hendaknya.

Aku sedar yg mungkin kehidupan ini terlalu singkat bagiku utk meluahkan perasaan cintaku kepada keluarga tercinta......
Terlalu singkat bagiku,kerana mungkin kebanyakan waktu hidupku digunakan utk merantau mencari ilmu semata2.Aku alpa utk menjalankan tanggungjawab ku sebagai anakmu,aku lolos akan rentak dunia,hingga akhirnya aku tidak sedar akan pengorbanan mu selama kehidupan ini.Dengan berkat doamu ibu, aku harap suatu hari nanti jarak yg memisahkan kita akan membawa seribu satu kenangan hendaknya.

Hari demi hari,detik demi detik,aku tetap tabah.......
Aku tetap tabah mengaharungi hari2 muka,karena jauh di sudut hati ini aku menyimpan harapan utk melihat detik yang tercipta selama ini adalah permulaan perjalanan detik bahagia di hari2 muka.

Tuesday, August 31, 2010

sejenak bersama

Hidup nie kadang2 bukan selalunya bahagia dan indah sepanjang masa kerana kita tahu setiap episod duka yg kita lalui adalah satu noktah2 cinta untuk mendewasakan diri kita semata-mata.Mungkin hari ini hari bahagia untuk kita,kita gembira bersama teman2 kita,bergelak ketawa bersama mereka,mengecapi waktu muda dgn indahnya.

Waktu muda waktu gembira,itu kata2 mereka......
Tapi apakah ertinya jika kita berfikir di ceruk yg lama tanpa memikirkan sebab dan akibatnya di waktu senja?

Setiap pengalaman itu akan mendewasakan kita.Kita dirikan noktah2 hidup kita berdasarkan pengalaman2 yg tercipta.Kita manusia beragama,mempunyai iman sebagai bekalan hari tua,fikiran dan minda sbg penunjang utk kita membina hari2 bahagia.Yakinlah dgn diri untuk mencorakkan hidup kita kerana hanya kita sahaja yg mengetahui akan apa yg tersirat dlm diri kita.

Kita hidup di dunia di atas dasar tanggungjwab kita kpd sang pencipta dan kedua ibu bapa yg telah penat lelah menjaga kita.Kita dibelai,dimanja,disayangi dan diberikan didikan ilmu utk bekalan hari tua.Mereka tak mengharap wang semata2 utk balasan utk mereka tapi percayalah bahawa melihat kejayaan kita di hari tua adalah anugerah yang tak ternilai buat mereka.

Fikirlah sejenak kerana pemikiran itu akan mendewasakan kita.


video

Sunday, August 29, 2010

just a simple luahan rasa n nukilan jiwa

Im sittin at the corner of my room lonely n its 3 oclock in the morning already.owhh faris u are having difficulities to close ur eyes...

it has been a long time since i post my last entry on this blog bcoz of my daily life such does not give me a freedom anymore of having a good time as a teenagers.Yeah i noe dat i dun hav right to blaming myself or others of choosing this path of life bcoz im sure dat everything that i hav done right now must be under ketentuan Allah S.W.T.

Deeply in my heart i must be strong n stay on this path of life to make sure on what others dream of watchin me soon will be a reality n not just a fantasy only.Every moment that i face daily move so fast n now im already becoming 21.I could not deny dat remembering my past such a nice memory that i could not easily forgetten at all,having joy with friends n family such a memory that i will keep it vividly in my mind.

Tomorrow,tomorrow n tomorrow.
Dear my friends out there im proud of u all,thanx for being my partner all of this while cz im sure all da memory that we hav passed must be a memorable memory for us.Such a simple word from me here,selamat hari raya n may this raye will bring us as a family again.Assalamulaikum.

im writing to breath:D


0206


taqwarians

Tuesday, August 24, 2010

jum open house paser puteh!

we as the owner of paser puteh hotel and bistro just wanted to write and say that we love u all n appreciate every minutes that u all spent to make this event such wonderful.we hope that this ramadhan bring us full of keinsafan n selamat hari raya!


arang for bakar.


periuk for letak ayam bakar.


arang after dibakar


ikhwan si pembakar


ayam bakar!


ayam during dibakar.


affan anak encik bakar.


membakar ayam bakar.


membalikkan ayam bakar


memilih ayam utk dibakar

Sunday, August 22, 2010

jum ke tesco









started of saturday nyte with tuan pengetua to buy some stuff for ramadhan.

Friday, August 20, 2010

awek mcd



gua blk kampung,membe gua cakap awek mcd sorg nie cun.sbb minah nie msuk keje je manager mcd cwgn tu da jd kaye raye. gua teruja dengan sembang kencang membe2 gua. gua musykil sbb selama nie gua taw x kan ade sape dpt celen kehenseman mak gua.
gua x marah,gua buat rileks2...



gua datang bukan sbb nak ngorat minah nie,tp sbb lapa.lu org paham x gua lapa!gua tgh order membe gua paparazzi gua tgh sembang2 ngan awek mcd nie.
gua x marah,gua buat rileks2...



membe gua stress sbb awek mcd tu tinggalkan no tepon kat plastik burger gua.
gua x mintak apa2 tp da rezeki nak buat camne.dlm hati gua ade harapan nie nak mkn nasi minyak tahun depan:D
gua x marah,gua buat rileks.....

dear mr william



for those muda mudi dat got suck in managing their daily time or in other word dah x taw nak buat ape,i suggested u all try dis one small restaurant situated at kelana jaya nearby at lrt kelana jaya.sumpah nikmat beb:D
sure u all first impression after watchin this small restaurant mayby biase2 aje but when u give a lil bit space to ur heart n give chances to ur tounge to taste how extravaganza foods were served n enjoy eating eat lah!
(restaurant william,owned by chinese muslim)



hahahha.for sure one day u guys n hot2 girls outside there will feel bored kan lepaking at mamak stall till subuh and wanna to try sumthin new and such unexpected.so i suggested u all to try this two king size drink cz rasanya heaven gile.
the purple one was ribena longan n u can share for two people lah cause byk kot diorg bagi n sure urinary bladder korg fullblast after drinking dat water.
the white n some green vegetables inside dat water tu aku lupe name die but u can find daun lengkuas n serai kot inside dat water.sure teruja kan beb.for couples try lah mangoes juice coz dis drink was served romantically inside jam bottle so bolehlah korg share2 straw with ur love one.but jgn kiss ur gf dah lah:D
bulan puasa beb.



okay lepas makan pekena dunhill sebatang dulu:D

Thursday, August 12, 2010

upin n ipin



kne puasa sebulan ke nek?

alamakkkk mati la kalo camnie:D

Monday, August 9, 2010

universitas zaman belanda 2

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

kantin kecil panas la pula,
kantin baru port dating la ye,
nasi ayam bakar sedap la juga,
tapi kenapa ns soto nek harge.

budak bru dah masuk la pula,
senior2 makin laju la yee,
tapi aku peduli apa,
bek sap kok dulu la yee.

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

Friday, August 6, 2010

steamboat di ibu kota

location:downtown kl
time:malam2 la bro,bru remaja


warung x seberapa,tp kenikmatan jelas terasa


sosok mmg dewa,5 pinggan slumber sahaja


bab makan gua x berkira


die kate org macho mcm die makan steamboat di tepi jalan adalah peghinaan semata2


acah2 gangster


justin bieber

photoan



as the mark of appreciated i uploaded this cool picture.

Thursday, August 5, 2010

a letter for u

one day when u are older,
u will learn all about the people u friends with,
and the problems u should face daily.
its not easy but wit all good work showing by u,
insya-allah they will be a place fr u.

at times the world can see us unfriendly and sinister place,
there must be something to be wrong wit us,
but believe in yourself that there is more good than bad enough
all you have to do was to look out,work hard,n strive to success.

dear reader,
there are people in this world who dnt know bout misery,
and they take comfort by laughing to others,
but believe in yourself,
there will always have people who know that there are lot of misterious things that can be solve positively,
forget your miseries and come out with me!



-faris-

Wednesday, August 4, 2010

universitas zaman belanda 1

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

kerusi kayu zaman belanda,
goyang sini dan sana,
keras seperti mencengkam jiwa,
tapi kami tetap gembira.

kelas kecil panas la pula,
duduk belakang alamat tido la gamaknya,
itulah punca ponteng merata2,
tapi kami tetap gembira.

universitas sumatera utara cuma bangunan purba,
tapi kami tetap gembira.

Thursday, July 29, 2010

hari ini hari mulia.

hari jumaat tepat jam dua tghari gua bru bgn tido...
gua lantas bgn...
gua amik kain pelikat sarung,singlet pagoda puteh terus start moto scooter..
gua rempit laju2...

gua mau tuju masjid mau solat itu jumaat..
gua org islam dan solat jumaat adlh kewajipan..
tapi hampa...
gua tgk suma org da kuar masjid bila gua sampai.

gua acah2 beli kopok lekor kat tepi jalan..
makcik kedai kopok tanye gua ape tajuk khutbah tadi...
gua cakap gua tertido, penat mlm tadi oti nak cari duit lebih..
makcik tu pecaya dan gua berjaya,sbb itulah hari ini hari yg mulia...

pekan kuale,jasamu takkan ku lupa

ptg nie mungkin hari2 terakhir bagiku berjoggin di pekan kuale,sudah pasti lepas nie dah takde lagi kelihatan kelibat aksi cik moi berlari,tuan haji bersama dunhill merah kesayanggannya ,dan juga apek2 bagan bersama anjing2 peliharannya di kala waktu ptg.

suasana di padang balapan pekan kuale hari nie agak murung,takde pun kelibat aksi anak2 muda melayu berjonggin spt hari2 sblmnya. nak dijadikan cerita bole dikatakan hampir 90% pengunjung pekan kuale pd petang nie berasal dari kaum india dan cina belaka.saki bakinya gua tak dpt detect kaum apa? kalo x yunani mesti amerika!

gua ttp rileks,gua syak ptg nie mesti ade rusuhan nak pukul gua ramai2 psal kes hari tu gua curi buah limau kat tokong tepi jalan tu. gua mmg x gentar pun sbb rekod2 lama gua dah membuktikan gua otai kat pekan kuale nie.baik bunuh cikgu mahupun membunuh binatang itu semua kerja gua waktu2 dahulu.

gua gagahkan diri...

gua:cik moi! apa psai manyak india ini hali? ada sambut itu patung ka?
cik moi: haiya handsome! ini hali kan khamis.lu tara ingat ka?
gua: apesal lak ngan hari khamis cik moi?
cik moi: itu melayu suma myk pigi surau baca yassin.

gua senyap,buat2 sakit perut..

Tuesday, July 27, 2010

cikgu sekolah tanye!

suddenly she askin us...
soo where u all sume stdy ryte nw?

student A said: they call me pak wan dulu cikgu,
n now im studying law in canada.
she said: wow,nice boy! u make me proud pak wan.

student B said: im nadia la teacher.our previous school's headgirl kan.
anyway im just goin back from new zealand,im taking biochemistry there.
she said: wahh,such a wonderful girl.im at the top of the world wit u.

gua senyum2,sambil mkn kuaci

student C said: cikgu knal faris kan! skrg kat indon je,x jauh mane.
she said: hahahahhaha.da pnah makan bakso? bergedil kat sane besa x?skrg sinetron ape kat sane ye? kalo awk jumpe ngan irwanshah ckp saya kim slm ye?

gua senyum2,sambil mkn kuaci

Friday, July 23, 2010

petang semalam gua da nekad nak lepak di pekan kuale bersama tuan haji.gua da sound tuan haji awal2 yg gua malas nak berjoggin ptg nie sbb muak dgn kelibat aksi cik moi yg meloyakan tuu.kalo hari2 gua tgk muka cik moi tu,pasti self esteem gua hancur spt minah rempit dimamah lelaki.hati kecil gua cakap! gua nak pergi.pergi.pergi membawa diri.

gua pakai suar bunga2,kasut harimau kumbang,bju tiga garis,gua lepak kat tempat men tenis bersama tuan haji.gua tgk lek je tuan haji men balas2 pukulan ngan nadal .tercungap2 gak gua tgk nadal nak membalas pukulan tuan haji.lpas stgh jam nadal blah membawa diri,katanya takut bini,padahal gua yakin nadal tak berani.

gua ttp rileks..
tuan haji ajak gua men plak.gua rileks sambil tersenyum sinis.gua amik posisi,badan sikit tunduk,tangan kasi buka,mke kasi ketat.

tuan haji bagi bola pertama,lantas tanpa usul bicara gua pukul dgn penuh beternaga,melambung naek bola ijo tu,sumpah mmg laju.....dusss,sretttt,panggg...bunyi bola ijo tu memecah angin.

10 saat pas tu..
tuan haji jeritttt! HOMERUN.
tuan haji gelak sakan,nadal berguling2 tanda ejeken.apepun gua ttp rileks.
fuck,gua mmg x de bakat.

Wednesday, July 21, 2010

cik moi makin liar

hari ketiga berjoggin di pekan kuale buat aku makin tersinggung dengan kelibat aksi cik moi.

gadis hitam,berbadan gempal nie memakai baju jersey spain bertatahkan name "TORRES" di belakangnya. hati kecilku bersuara menderita,ape gila cik moi ptg nie?

tapi itu aku x kesah...
apa yg buat aku kesah...

hari nie cik moi berlari dgn kaki ayam,dengan short bunga sambil aku plak pkai kasut lengkap,suar short bagai,baju brand nike besa bagak mcm nak tunjuk semua penduduk pekan kuala.cik moi dpat sepuluh pusing,aku hanya dpt 5 pusing.

aku terduduk,berpusing kepala memikirkanya?

cik moi frust

mmg petang tu agak menghairankan. apabila korg melihat kebiasaanya cik moi yg berbadan besa,gempal,dan itam itu selama ini hanya mampu bejalan anak dlm satu round padang saje tapi kali ini agak liar apabila sudah mula berlari-lari sehingga dlm 5 round padang dlm hitungan kasar penulis.

hati kecilku dengan lantas berkata ,mungkin cik moi kecewa.
al maklumlah si suami tercinta sudah beristeri dua.

Monday, July 19, 2010

photoshoot di pekan putra

riadah ptg ini adlah beraksi cangkung-mencangkung dan tongeng menonggeng sambil membuat muka comel.
mudah sahaja,tiru gaya saye:D



gamba nie mudah saje,pastikan anda mencari tiang yg agak2 separas dada,pki suar jeans koyak rabak sume,spec uptown sepuluh ringgit jgn dilupa.
untuk menambah efek comel tambahkan pelakon tambahan seperti dua minah sedang bermotorsikal tu.pastikan warne helmet mereka striking spt biru atau oren.



gamba nie bkn sng2 tuk dihasilkannya.first,parking kete buruk korg kat tempat yg agak2 samar dari pandangan manusia,kuar dengan gaye steady sambil mate meliar2 lihat kete cantek,pki spec tuk tambah efek ganas,buat gaye2 nak curi kete sambil mulut mengucap2 kalimah agama in case pak guard dtg nak tangkap korg sume.



gambo nie agak leceh sket nak cerita.hangpa kne cari rumput2 yg agak2 menghijau yg aku rase bole didapati di pekan putra nie saje.sng saje hangpa p atas rumput,baring,acah2 ade awek call,tanpa menghiraukan org sekelilang hangpa suro teman hangpa shoot cepat2.tuk tambah efek lagi menarik kaki pastikan selingkuh,baju hijo caer,cover hanset pun hijau.bru nature org kedah paggil.



ini gamba rangga dan sesuai kalo korg jadikan hadiah tuk diberikan kepada awek2 korg.
senang sahaja,anda dikehendaki duduk riang dan melunjurkan kaki sambil mata memandang lautan.mmg dah terbukti pakar2 cinta mengatakan lautan2 nie menambahkan efek sedeh dan tenang tuk pasangan kekasih anda.apa lagi cubala! mne taw dpt juliana evans ke:D



ini gamba adalah bukan rekaan mahupun dongeng tapi mmg dtg dari hati nurani penulis semata2.
Sekian,terima kasih.

sepetang di kuale bersama haji mohd aladin.

tanggal kejadian: jam 4 sore penulis mendapat panggilan mencurigakan..

tuan haji: adek buatpe?
adek:mkn kuaci.
tuan haji:jum men tenis di pekan kuale bersama bekas jaguh2 negara.
adek:ala malas la diorg x up mne.
tuan haji:plss kali nie je.
adek:okayla2.
tuan haji:pkul 5 adek siap2 pki baju sume,jgn lupe bwk helmet in case nak gado ke.
adek:bereh tuan haji.

gua dtg2 dgn muke slumber,bwk raket n bju sukan sume,bujet2 pemain tenis harapan dunia.
mereka hanya pki baju pagoda sahaja bru lepas blk keje,isap dunhill merata2,tambahan ade yg berkasut kebun saje.

dialog pembunuh:
dik,pinjam raket boleh hari nie.pakcik mls balik umah la amik.ptg nie bagi pakcik2 maen jela.kamu gy joggin ke or buat la ape yg patut.

gua lagi sadis tambah hampa bukak air puteh teguk sampai sendawaa.tak bagi kate tak hormat org tue,dah bagi lebih2 pula.apakan daya,duniaaa:D

Monday, July 12, 2010

balik kampung x ikhlas.

faris:abah esk adek nak blk kampung bole x?
abah:apo kono nya kaw tibo2 jo.
faris:nak melawat nenek la.
abah:ah jgn nak mengado2,abah da dgr ko ckp ngan membe ko td ko nak beli jersey siam kat sano.

*diam sambil membisu*

Thursday, July 8, 2010

korg ingat amik budak skola sng ke?

banyak pengalaman yg boleh dikongsi bersama apabila waktu cuti penulis fokus kepada aktiviti mengambil dan menghantar budak sekolah rendah sahaja.

zaman aku sekolah.

dlm poket aku plg up pun mesti ade dlm singgit saje,mase tu nak mkn nasi ayam kat kantin mmg mimpi.apekan pula nak beli mainan tora2 kat kedai makcik dpn skola tu.

anak sedara aku sekolah.
3 ringgit! wtf.hari2 die pegy beli buku colour2 kartun tu.colour nye tak juge.abes beli buku tu die gy layan ais krim paddle pop smpi agak2 baju puteh die da lencun bru die stop.

zaman aku sekolah.
aku nie dulu juara men pangkah gasing.so dlm poket aku standby gasing jela.agak2 ade pencabar dan rasa diri tercabar gua set tempat ajak setelkan masalah.

budak skrg sekolah.

bunyi2 je loceng sekolah suma syok je layan game boy kuar dari poket.dunia dah maju,restoran mamak ali maju pun da makin besar.

zaman aku sekolah.

aku pikul beg skola bukan main berat.selamat beg aku ade gamba power rangers,rasa cam bertenaga sket.

anak sedara aku sekolah.

beg sorong,ada roda,warne pink. membe2 die sume layan beg warne pink gak smpi kdg2 aku musykil mne satu bdak nie.ssh gle nak detect.fuck!



*sbb benda nie hari2 aku kene gagahkan kaki ke hulu ke hilir cari budak sorg nie.

Friday, July 2, 2010

Kalau guru

i jotted down this quote right after i read it on the cover book of "rancangan mengajar" owned by my mum.aku ske quote nie sbb words arrangement nye such amazing n pemilihan kata yg agak menarik. so aku bace punye bace due tiga kali,n aku decide nak tulis nye tuk share ngan korg2..

Kalau Guru

Kalau guru tunggu diarah,
Semua kerja kena kerah.

Kalau guru kurang mengajar,
Dapatlah murid kurang ajar.

Kalau guru kurang merancang,
Dalam bilik darjah banyak tembelang.

Kalau guru suka berdamping,
Semua murid dapat dibimbing.

kalau guru suka mkn nasi beriyani,
anaknya kacak lagi berani.hmmm2

aku x pandai berbahasa tp aku yakin benda nie just mcm pembakar semangat saje,asal bace rase nk on perform mengajar:D

Wednesday, June 30, 2010

kebosanan tu kadang2 punca pembunuhan

mmg waktu2 puncak begini adlh waktu yg agak membosankan.....
apabila kita tiada idea2 yang bernas lagi utk melangsungkan sisa2 hidup nie.dah puas aku membuka dan menutup berulang kali laman sesawang "muka buku" aku itu,hasilnya tetap same dengan tujuan yg same yaitu mahu mebuang mase.aku pasrah dengan perkembangan "muka buku" aku itu,hari2 berlalu dan mendatang masih sama,tiada pun satu sistem psanan ringkas dari bekas mantan pacarku lisa suryani terlekat dlm kotak muka bukuku itu.aku akur dengan takdir dunia ini,mungkin aku tiada jodoh dengannya karena siapalah aku di matanya yg kebiruan air laut itu.mungkin aku dilihat kerdil umpama bakteria e coli di seberang lautan nun jauh disana.

mmg waktu2 puncak begini adalah waktu yg agak membosankan....
apabila kita lihat wanita yg sibuk untuk menegakkan maruah bangsa tercinta,mengajar anak bangsa telah penat lelah lalu terbaring tidur,budak kecil yg seharian menuntut ilmu dunia tanpa mengenal erti putus asa telah penat lalu terbaring tidur,lelaki kacak berkumis tebal yg seharian meneruskan aktiviti menghabiskan wang sakunya telah penat lalu terbaring tidur.mmg aku agak kecewa dengan reaksi mereka tapi apakan daya karena mereka bekerjaya sedangkan aku adalah penanam anggur sahaja.

p/s-maaf title post agak lari,cuma hendak membuat ianya lebih hiperbola sahaja.

Tuesday, June 29, 2010

ada kalanya betul kata org gila

tatkala malam melabuhkan tirainya,sinar bulan mengambang memancarkan cahayanya,penulis lelah dengan aktiviti tidur sehariannya,kaki2 snooker pulang dari kerja judi hariannya,polis2 bertugas mencuri waktu kerjanya,kaki2 futsal bersama keringatnya,semuanya bersama2 berkumpul di suatu tempat yg sama dan dgn tujuan yg sama yaitu menonton perlawanan bola sepak piala dunia.

meja pilihan penulis biasalah di tepi corner berhadapan dengan layar kaca yg agak besar saiznya dan memuatkan utk 4 org sahaja.Nak dijadikan cerita,sedang asyik penulis menonton perlawanan bola sepak piala dunia dtglah seorang pemuda yg tidak dikenali identitinya dtg menegur penulis bersama teman2 temannya.Lumrah hidup bersaudara maka penulis menghulurkanlah ajakan bergaya supaya duduk lepak bersama karena tempat menonton perlawanan bola sepak piala dunia adalah terhad untuk tetamu terhormat sahaja.

duduklah dia dan selang beberapa ketika tanpa izin bicara tiba2 dia mula memulakan hujahnya."Budak yg sebelah berambut perang tu,bapaknya sibuk menyeru manusia menuju kejayaan tp anaknya tah kemana jadinya.penulis dan teman2 yg lain tergamam seketika karena mmg benar kata-kata si pemuda ini.Budak berambut perang itu adalah mmg sah anak kepada bilal di masjid daerah tempat penulis ini.musykil terus menyelubungi penulis?

hujah kedua,awk semua nie nampak baik tingkah lakunya dan perwatakannya,jangan siakan2 waktu muda,tunaikanlah solat dan jgn sesekali meninggalkannya.sekali lagi terkejut beruk kami semua?

hujah ketiga,sampai di sini shaja pertemuan kita,saya ada ibu yg sdg sakit dirumah...kerja,harta benda,wang,dan nama adalah bukan segala-galanya karena syurga seorg insan itu adalah di bwh telapak kaki ibunya.Penulis mula menitiskan air mata yg tah tak tahu kenapa?

penulis musykil dan terpinga,sejak penulis mengenali pemuda ini selama ini mmg diketahui yg insan istimewa ini mmg mengalami masalah jiwa sejak sekian lama.tp kenapa mlm ini ckpnya berfalsafah belaka?adakah sbb piala dunia?

p/s-sblm meninggalkan meja pemuda ini sempat berkata,x payahlah tgk semua ini,pakcik da tahu tahun ini yg brazil juara.agak yakin lontaran kata pemuda ini:D

Friday, June 25, 2010

cerita 7 hari

mlm ni masuklah 7 hari aku pulang ke tanah air,da byk cerita ak dgr dari mereka,segala suka duka,gelak ketawa,semuanya sebagai pengubat hatiku yg kesepian di bumi orang selama nie.memamg ramai kwn2 aku sbg penglipur lara,merekalah penghibur,merekalah sahabat,merekalah penolong dikala kesusahan, kerana kita tahu sejak dari kecil jalinan ukhwah persahabatan yang kita jalinkan selama ini mmg da ngam...

masa terus berlalu meninggalkan kita...
hari demi hari byk perubahan dah berlaku,biasela lumrah dunia da byk2 pun membe2 aku dah berpasangan seiring meningkatnya usia ni.Dari ke hujung timur terengganu sampailah ke utara kedah,semuanya korg da tawani hati anak2 gadis melayu di sana.Tak dilupakan juga ada yg sudah berpasang dua in case yg satu merajuk boleh lari ke yg satu lagii.memang itu semua lumrah dunia,proses pembesaran manusia,semua tahu kehidupan ini dahagakan kasih sayang,dan mahu dibelai dan disayangi.

Tapi aku tak peduli semua itu....
masuk hari ini boleh kata hari2 aku makan ns lemak depan rumah aku tu,bukan sebab aku ngidam tp sebab aku nak balas dendam lama x mkn.menu pagi aku mmg x menyihatkan dan mengantokkan sbb tu x salah lah aku bantai tdoe smpi ke ptg.kehidupan nie mmg mengembirakan bila kita tahu cmne nak menggunakannya.mmg tak salah kata2 org tua bgn pagi takde rezeki,bgn ptg mmg confirm da ade makanan terbeli:D



luahan rasa,nukilan jiwa.
cheritta 7 hari.

Sunday, June 20, 2010

GP joran

sirkit kejohanan: Bukit talang golf n country club
tanggal kejadian: dua puluh bulan juni jam 9 pagi

gua yakin x sume dokter2 yg dilahirkan di dunia nie berjiwa medis dan etis semata2 tetapi ade juge yg lebih sinis dan adventuris mcm GUA!!



sekitar jam 9 pagi..sesi penerangan bersama penaja dan otai2 pemancing,kelihatan dlm gambar yg bertopi merupakan bekas champion tahun 2000 Gp joran sirkit jepun.Baju merah dlm gambar agak sedikit terlindung merupakan orang pertama yg menciptakan joran pancing,dan akhirnya lelaki berbaju pagoda ungu adalah abah gua. x segah mana cuma pernah mng beberapa kali kejohanan kecil2 sekitar kampung..



Otai2 suma da mula menunjukkan bakat masing2.habis sume lubuk ditawan dan banyak ikan2 jatuh di tangan pihak lawan.tak dilupakan byk juga umpan umpanan yg telah berjaya mengelirukan pihak lawan.


Wajah comel penulis bersama hasil tangkapan.ikan haruan afrika seberat 5 kg berjaya ditawan dengan menggunakan umpan roti gardinear ditambah dengan bacaan ayat2 suci al quran sahaja.

Friday, June 18, 2010

meksiko terus maju!

fikiran runsing,kepala pening,masih bolehkah dirunding.....

inilah yg aku rase ade dlm kepala otak Raymond Domenech apabila pasukan cap ayam perancis dibantai oleh team favourite aku mlm td dengan dua gol berbalas kosong..
lpas nie mne2 team yg agak2 kosong bole la amik si rambut kerinting nie especially aku tujukan kpd liverfool:D

mmg aku telah jatuh chenta ngan mexico,bkn sbb tgk kecantikan awek2 mexico,tp ini soal mutu permainan pasukan VIVA lA RASA ini yang agak2 memberangsangakan.nak dikatakan cerita gol penalti abg otai gemuk BLANCO mlm td x la secantik mne,tp sbb baru minat punya cerita gua x kesah,gua bg lu mmg setaraf ngan amri yahyah skrg nie.

Tahun nie mmg aku bit mexico msk final!!!!!
Lu org tgk jela cmne letop punye dos santos,Hernadez,Vela,ngan juarez kat stadion Peter Mokaba, Polokwane mlm tadi.tula perancis lu org men tipu lagi.nek men sepak bola piala dunia tapi nak gol pki tangan.men guli nak:D

ape2 pun semangat rey meysterio membakar dlm diri gua skrg nie,lepas nie sblm tgk meksiko men ak nak pki topeng ultraman adek ak...

Friday, June 11, 2010

a day before



the day i out wit her such a moment to embrace
the way she reacting,the way she talking ,such a way of full of sincerity n simplicity,
with nice green yunalis tudung surrounding her head,stylish long sleeve tees over her body,
bring me back memory of gadis melayu dat i admire mostly satu ketika dahulu.

dat time we ar rushin,rushin fr the mistake dat come frm my careless,
we ar out of time,hungry,n lost of ideas of searching sumthin to be eaten,
but again u reacting cool,trying to be undertanding,n give me such pleasure,
ur formal expression,provides a source of happiness to people beside of u.

wit jus a little time spending,both of us trully enjoying,
chattin,changing stories,laughting n da most stylish one is checking my teeth,
ahhah u ar da real one dokter gigi beb!
wat can i say is to keep on ayu n maintain cun okies

gua nak rileks-rileks

lumrah dunia bila ada pembukanya maka akan lahirlah penutupnya di satu masa nanti.bila kita da rasa puas bekerja keras segenap masa ini maka akan tibalah masa utk kita merilekskan diri dan menenangkan minda kita yang kacau bilau selama ini.

gua mmg yakin dgn ayat nie,sementara hidup ini,nikmatilah ia dengan seadanya..

so kira punya kira tirai exam gua da pun nak melabuhkan tirai tak lama lagi.da tiba masa utk gua nak santai2,bgn pagi siram bunga,mancing ikan di muara,pekena kuih muih buatan si dara,dan menghabiskan mase bersama seisi keluarga.

n x lupe kepada ibu terchenta teruskan usaha anda utk kejutkan adek bgn solat,cal adek bila blk lewat, prepare meja makan penuh bila adek buka mata..hee bkn lame pun,sebulan nie jee:D

Wednesday, June 9, 2010

pesta duet

Apa kejadahnya nye suma nie?
untuk maklumat para pembaca cheritera yang akan ditulis pada post kali ini adalah bukan cheritera rekayasa semata2 tapi cheritera ini adalah luahan rasa dan nukilan jiwa seorang pelajar kedokteran gigi tentang tempat perkuliahan beliau. Da mmg menjadi tanggungjwab penulis untuk menulis buletin2 seperti ini sbb mmg amat sesuai dengan tema blog nie yaitu luahan rase,nukilan jiwa.So ape2 rase tak puas hati,jgn pendam dlm hati,mari menulis tuk mengembirakan diri,n make sure jgn bunuh diri lepas nie:D
Harap maaf nama pelajar nie mmg x boleh nak diwarwarkan karena di atas rase hormat penulis dan sebagai tanda menjaga keselamatan identitas beliau.

Lu orang rase kan, kes video porn ariel ngan luna maya da ckp hot ke?
bagi gua kan,benda tu biase2 je..haa sebab gua rase benda nie lagi agak tangkap letop sebab benda nie melibatkan PESTA DUITAN TENAGA PENGAJAR.lu org tgk tajuk pun da gempaq kan.jap2 gua nak amik kalkulator nak kira 500 ribu rp x 60 org= Toyota kijang sebijik+plus percutian ke bali+beli kopiah puteh baru+tuka beg merah yang selalu pki kepada nike:D

Nak dijadikan cherita sng je,lu org rase nak lulus exam lu org bayar,lu org rase lu org keras kepala,curi kerete,pecah rumah,bunuh cikgu,paranawei,ong bak,haaaa fail lah gamaknya.Maka tersebutlah kisah seorang anak muda comel2 yg diberi nama sree pathy(bkn nama sebenar) yg agak rase berbesa hati meluahkan perasaan tak puas hatinya.Bukan ape pun cuma nak mintak secebis belas kasihan dari insan yg bernama manusia je.

pathy:hmm selamat pagi doc.nak tanye psal bayaran tu boleh dikurangkan ke?hmm keluarga saya bukan org sng,kat sini pun saya buat kerja sampingan,appa n amma kat kmpung da bape kali call suro blk jge kambing peliharaan.adek2 banyak lagi sekolah,sumenye nak pki duit doc..

dengan pantas soalan tu dibalas....
Doc kupiah puteh:lu pnah dengar cter x pelajar mati kne bunuh lecturer?

srett****
Pantas pathy berlari membawa diri,wajahnya gusar,keringat mula membasahi diri,jas labnya basah lencun.Lantas dia melebarkan langkah ke ruang kuliahnya seraya mulutnya terkumat2 membaca mantra kesumat yg dipelajarinya beberapa tahun dulu.melihat reaksi rakan mereka ini lantas teman2 perkuliahannya..

banggggg****

Sume teman2 nya berterabur lari lintang pukang.cecah sepeda moto,pulas deras2,msuk rumah kos,pecah tabung arnab,ayam,,amik kartu plastik atm,pinjam duit membe n x terlepas ada yang menyumpah2 dengan kata2 kesat.
Hmm sbg penulis yang berhati perut dan pembaca yang berperasaan kasih syg korg x rase benda nie cam sial ke,kesian la sket kat dak2 nie,x suma org hidup sng kat muka bumi nie,kadang2 sdg kita hidup gembira ada yang sedang menderita mencari sebutir nasi tuk dibuat menu mlm ini..hmm ingatlah hidup nie hanya sekali,berbuatlah baik kepada kita sesama insan,insya-allah setiap kebaikan yg kita buat pada hari ini akan dibalas baik di akhirat kelak..

Fakta2 yg korg kne taw:
1-dlm mase2 kumpul duit tuk dibagi kat lecturer tu,terselit not 5 ribu rp,1 ribu rp,dan tak tertinggal syiling 500 rp.pergh mmg sadis gile time tu gua rase.
2-Dak2 mysia yg duk area sabah,sarawak da pening pale sbb diorg da beli tiket 2 ways.tgk2 burn cmtu je sbb jadual diorg tuka ikut ske diorg je.
3-sree pathy adalah otai dimana boleh dikatakan medan nie die punye.
4-exam nye adalah dua soalan saje dengan lembaran kertas yg harus disediakan adalah sembilan helai.x cam sial ke rase.
5-penulis bkn nak mengutuk siapa2 cuma mengharap belas kasihan semata-mata.*peace*

Sunday, June 6, 2010

sepatu converse



Agaknya aku rase zaman kejatuhan empayar kasut converseku ini akan berakhir x lama lagi.da lama da kasut nie berbakti dgn aku.kate je gunung mane yg aku x penah redah,sungai mne yg aku x penah selami,jalan raya sekitar tanjong karang sume aku da terokai ngan kasut nie.hanya tuan empunya kasut yg dapat menilai seberapa besarnya erti kasut nie kepada tuannya.

Memang aku tak nafikan,zaman perkembangan aku dulu adalah zaman hip hop.dimana anak2 muda akan poseur memakai kasut besa basket ala2 negger dan menari jongket2 tepi jalan sambil bwk radio ape segala.ah semacam bodo golongan itu.Tapi pada mase tu aku da ade kelainan tersendiri..

Aku lebih tertarik dengan imej grunge yg dikatakan lebih rileks dan tenang.Ada sesetengah golongan yg mengatakan dak2 grunge nie makan sampah la,hidup kotor,tapi wat the problem sbb bila lapa aku mkn nasi,same je mcm org laen.imej aku dulu,yes kasut converse rabak,galas beg sandang hijau askar,kalau ade patches kat bag tu rase cam gila macho la.Tapi disebabkan aku nie aku golongan yang agak pandai dan dijaga rapi oleh kedua ibu bapa kegiatan ke gig dan ikut org pegy jamming adalah amat jarang sesangat.hanya abg2 aku yg lebih keterlaluan sebagai kaki gig dan pemain guitarist terhandal.Tapi most sure abes je periksa SPM aku,selalu overnight,n lepak kedai mamak bersama budak2 jahanam menjadi rutin harianku.Those were the days.

Kasut converse yg aku pakai skrg nie sebenarnya bukan kasut aku yg sebenarnya dan iya adalah hak milik sempurna abg aku sebenarnya.aku je yg saje mencurik sbb aku rase gile macho bile memperagakannya.
Al kisah nak dijadikan cerita sebenarnya kasut converse aku yg sebenarnya da lama meninggalkan dunia.kasut tu aku beli time kat bundle di kelantan dengan harga sepuluh ringgit saje.ape yg rare nye ngan kasut tu adalah dkat tounge die ade sign KURT COBAIN,so aku rase kasut tu adalah peninggalan arwah kurt kat aku.aku mmg gile gembira time tu,hari2 aku bwk pegy sekolah sbb aku nie dulu pengawas kat skola n plus bole pki kasut hitam..so agak lebih safety la.cikgu x kacau,bdak2 jahanam x kacau,awek2 je kacau ngeeeee..

Nak dijadikan cerita,aku rase da tiba mase aku menukar imej kasut aku kepada yg lebih matang dan bertenaga.yelah sedangkan Band BUTTERFINGERS pun bila da tua pun diorg mula tuka men lagu slow2,so aku rase da mula aku pki siper jepun je pegy lecture.amacam ade berani x?

Thursday, June 3, 2010

birthday boy becoming 21!!

heee.birthday boy becoming 21!
coz tonite its simply amazing n such memorable day for me faris!

1-hee thanx mum for callin me and singing me such a nice birthday song for mee.hee sgt touchin mama.u askin dat little girl to sing for me, and i guess dat is enough for me to show ur love towards me..sgt2 touchin mama..thanx2(okay blk nie nak redeem hadiah bole x mama):D
2-hmm thanx2 my fwen for accompany me to hav sum fun,singing,laughing..yeah i enjoyed dis nyte very very very much.nex time ade mase lagi kita karoke sakan lagii.
*sigh*
tunggu2 turn punya psal,alamak tak dapat nyanyi lagu feveret aku"high school rocker",ahh btw nevermind la..blk mysia nyanyi puas2.
3-to my ex gf thanx2 for counting my birthday since 1st june lagii.such a lot of memorable things dat we had enjoyed together kan.siyesly u ar nice,good,and most one awk sgt cun!!!!! hee hope our path dat we choose ryte now will make us to become matured n matured in our incoming obstacle in life.thanx thanx thanx,sgt touchin awk!
4-hmm birthday present for dis year,,hee mcm biase tiada lagiii.well its okay cz my bestie give me such a nice drink dat i luv! sop buah 6 ribu rupiah..hee touchin2 gile.best!
5-awek x de,membe jela peneman gembira dikala hati luka.down here such a nice video yg agak2 mengembirakan! thanx. video

Wednesday, June 2, 2010

pengalaman mendewasakan kita soho,saba jela.


miswan sohiman/sohi/soho/togo/negger/iwan/sohh

soho2..ko la sahabat aku yg x kan aku lupekan, bukan sbb ape,sbb aku taw kepala aku ngan ko mmg ngam sejak kita di bangku sekolah lagii.peristiwa2 pahit manis tu semua buat kita semakin matang,sebab kita yakin akan pengalaman itu mendewasakan kita.

ade je benda2 jenaka yg melanda diri ko nie soho.dari satu hal ke hal yg lain.ape yg aku tau dlm diri ko nie soho,ko nie anak yg sgt baik.aku sebenarnya mmg respek ngan ko dari dulu lagii soho.ko sanggup bagi duit pt ko kat abg2 ko supaya tgk diorg senang,sedangkan ko mkn biskut nak stand ngan 10 inggit tuk perbelanjaan seminggu,ko sanggup tlg mak bapak ko jual satay yg pengalaman tu aku x pernah lalui,ko sanggup bgn pagi tlg bapak ko gy kebun sawit,cok sawit,buang kulit kelapa,tgn calar2,luka..ko x penah bg alasan or tolak bile membe ajk teman je gy mne2 walaupun ko sebenarnya pedih time tu..(syes ko mmg sahabat terbaik aku soho)

tapi tula soho,pengalaman mendewasakan kita..dulu sblm aku blk sem lepas aku dgr tgn ko patah kne langgar ngan mamat BMW mne taw.tap tap tersadai ko kat tepi highway ampang tu..x hackers la ko ye selama 3 bulan,nak wat cmne,redha jela soho..ble aku blk plak ko cter kat aku moto ko nak kne tarik ngan tyco mne tah..insurans kne sekat,moto nak kne tarikk,berkejar-kejar kita nak setel kan benda tu,maki hamun amoi kedai moto tu,padahal flight aku bape jam lagii je mase tuu,sory la soho aku x sempat terima tawaran ko nak blanje aku makan kedai mamak mse tu sbb hari tu duit pt ko msk,syes ak mmg touchin gle time tu soho,ko sanggup turun dari poli semata2 nak blanje aku,aku mmg terharu,walau x sempat,pengalaman tu da cukup bg aku soho..nak wat cmne soho psal moto tu saba jela,doa byk2..insya-allah satu mase nnty setel la sume mslh tuu..

lagii bpe minggu je ak nak pulang kat tanah air nie..halamak! aku baru dapat berita tadi la ye ko bwk kete kancil biru kakak ko tu kesemak la plak.soho2 cmne la ko drive bole msk semak tu,aku da kate ptg2 takyah la cri girl,ko da market da,petik jari je keliling datang nnty..nak wat cmne soho,benda da jadi saba jela..tapi aku yakin pedih gak nnty ko nak menjawab kat bapak n kakak ko tuu.adoii pekakan telinga jela.nak wat cmne,benda da jadii..

soho2..aku blaja rajen2 nie,insya-allah kalo ade rezeki aku sng nnty aku tlg ko.kita bukak blk bisnes ayam kita yg da terbengkalai tuu.cita2 kita tu mse zaman2 jahanam kita dulu.ko doakan la aku berjaya..salam perantaun..aminnn

Tuesday, June 1, 2010

lagi ujian ya...


yang atas nie timetable exam gua.


yang bwh nie luahan hati gua...
mak x dapatkan berikan kemewahan untukmu nak,kita bukanlah lahir dari anak org yang berada,hanya ilmulah bekalan hari tua..
(masih terngiang2 pesanan mak gua kat telinga gua hingga hari ni)

Senang cter,sekarang nie kat tempat blaja gua nie, bole kate asal tgk muke je spesen jeee sume.serius! bengis!garang!paranawei! maklumlah exam weeks da menjelma.
Terlentok atas kusi,sibuk mempoyokan diri dengan memberitahu kuat2 ilmu yg x setinggi mne,nota budak2 yg rajen berwarna warni,dan golongan2 DR genius yg rileks mengasapkan diri adalah lumrah biasa minggu2 exam nie..

kepada teman2 men guli dgn gua time kecik,lumbe basikal keliling kampung,lawan bola sepak antara taman2,men baling siper antara rumah sukan,geng2 sap kok kat toilet time skola,geng2 kaki fly time duk asrama..gua bukan nak minta ape,DOAKANLAH membe kesayangan korg sorg nie...sape lagi yg aku nak harapkan.dari jauh ku kirimkan salam.